Chrome delete

Chrome delete

Weegbree 92
5684 JH Best

+31(0)6-26724311
Tijdens openingstijden

info@rkdesigns.nl
24/7 per mail bereikbaar

Chrome delete of ontchromen

Uitgekeken op het chroom op je auto? Laat het ontchromen in mat, satin of glans zwart. Hiermee creëer je een stoere, moderne of stijlvolle uitstraling. Het wrappen van de chrome delen van een auto wordt ontchromen of chrome delete genoemd.

Het is vandaag de dag mogelijk om bij de meeste autofabrikanten een black edition pakket te bestellen waardoor sierlijsten, grill en overige sierdelen al zwart zijn. In het geval van auto’s die dit niet hebben is het mogelijk om dezelfde uitstraling te creëren door deze onderdelen door ons te laten wrappen.

Het uit laten voeren van een chrome delete is altijd goedkoper dan de chromen delen bij de dealer te laten vervangen voor zwarte sierdelen.

Wat is er te ontchromen?

In feite kunnen alle chrome delen zoals dakdragers, sierlijsten bij de ramen, in de bumpers en de grill gewrapt worden. Complexere vormen zijn ook mogelijk, neem bijvoorbeeld een spiegel behuizing van een Tesla, deze kan doormiddel van een chrome delete eveneens gewrapt worden.

Welke keuze in kleuren zijn er voor chrome delete?

De chrome delen worden veelal gewrapt in mat, satin of glans zwart. Maar we kunnen ze uiteraard met beschikbare folies wrappen; o.a. in carbon, geborsteld staal, of kleur en effect naar keuze.

Een kleine tip voor Tesla eigenaren, bij een Tesla is het in combinatie met een full carwrap erg mooi om de deurgrepen in dezelfde kleur te wrappen zodat deze als het ware ‘wegvallen’ met als resultaat dat het geheel veel strakker oogt.

Kunnen emblemen ook gewrapt worden?

Dit wordt wel gedaan, maar wij zijn van mening dat het wrappen van emblemen niet de kwaliteit geeft waar wij achter kunnen staan. Emblemen hebben te scherpe hoekjes waardoor wrappen niet mooi wordt. Tevens kan folie gemakkelijker loslaten op emblemen die gemonteerd zitten op de auto en niet zomaar verwijdert kunnen worden.

Emblemen spuiten wij dan ook altijd met een 2 componenten lak in mat, satin of glans zwart. We kunnen voor sommige merken zoals bijvoorbeeld Mercedes, Audi en Volkswagen ook mat of glans zwarte emblemen bestellen.

Wij gebruiken liever geen plasti-dip, dit geeft geen strak mooi effect. Wij zijn van mening dat plastidip niet de kwaliteit geeft waar wij onze naam aan willen verbinden.

Hoe wordt een chrome delete uitgevoerd?

Het wrappen van de chrome delen is een secuur werk. De raamlijsten zitten meestal vast op de auto en kunnen niet altijd gedemonteerd worden. Bij de raamlijsten zitten altijd rubberen strips die strak tegen het chrome aanzitten. Omdat we de folie strak langs de chrome delen moeten snijden is een vaste hand en de juiste manier van snijden essentieel. Wij weten uit ervaring hoe wij moeten snijden zodat wij niets beschadigen.

Alle overige delen die wel gedemonteerd kunnen worden zoals de grill in de bumper worden door ons ook altijd gedemonteerd. De grill in de bumper kan ook ontchromed worden als de bumper en grill op de auto blijft zitten. Echter heeft dit als nadeel dat de folie niet goed tot aan de zijkanten van de grill aangebracht kan worden. Hierdoor kan er nog steeds een randje chrome zichtbaar blijven, of er kan vocht achter de folie komen waardoor de folie op den duur los gaat laten.

Wij demonteren altijd de gehele bumper bij het ontchromen van een grill. De grill wordt dan losgemaakt van de bumper en apart gewrapt waardoor we de folie op de juiste manier aan kunnen brengen. Dit kost extra tijd, maar kwaliteit en het perfecte eindresultaat is het enige wat telt.

Ook bij de chromen spiegels van een Tesla gaan we niet voor de snelle methode. De spiegels worden gedemonteerd, en in zijn geheel uit elkaar gehaald en ieder deel afzonderlijk ontchromed.

Hoe lang zijn wij bezig met een chrome delete?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid chrome die erop een auto zit. Bij een Tesla is dit meer dan bij de meeste europese auto’s. Zit er veel chrome op de auto wat u allemaal ontchromed wilt hebben, dan zijn wij hier twee dagen mee bezig. Is het alleen de raamlijsten en de grill, dan kost dit een dag.

Service & Garantie

 • 3 jaar garantie op de montage*
 • De duurzaamheid van de folie is minimaal 6-7 jaar
 • * folie fabrikanten geven geen garantie op wassen door de wasstraat en gebruik van wassen met hoge druk! Dit kan namelijk resulteren in het loslaten van de lijmlaag en dus de folie.

Chrome delete feiten

 • Je kan met gewrapte chrome delen door de wasstraat, wel een aangepast programma en zachte borstels, niet iedere wasstraat is geschikt!
 • Veel goedkoper dan een set nieuwe lijsten, grill en dakdragers
 • De wrap is na jaren zonder beschadigingen eenvoudig te  verwijderen
 • Door keuze tussen mat, satin en glans heb je meer keuze dan bij de dealer

OFFERTE AANVRAGEN

  SIGNING

  Een greep uit onze gerealiseerde opdrachten.

  iPhone

  EEN CARWRAP LATEN UITVOEREN?

  We hebben ruim 15 jaar kennis en ervaring

  Bel: +31(0)6-26724311

  We komen graag met jou in contact.