Car wrapping

Car wrapping

Weegbree 92
5684 JH Best

+31(0)6-26724311
Tijdens openingstijden

info@rkdesigns.nl
24/7 per mail bereikbaar

Car wrapping of carwrapping?

auto's, bestelwagens, bussen, vrachtwagens, motoren en scooters

Car wrapping is een fenomeen dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten en Duitsland wat inmiddels steeds meer voorkomt in Nederland. Vrij vertaald is car wrappen het inpakken van een auto met hoogwaardige folie.

Car wrapping of spuiten?

Car wrappen is zeer interessant voor bedrijven aangezien een voertuig altijd in de originele staat teruggebracht kan worden, waardoor deze een hogere restwaarde behoudt.

Grote bedrijven die hun wagenpark in dezelfde huisstijl de weg op sturen willen een eenduidige uitstraling. In een land als Nederland met veel bedrijvigheid is car wrapping voor veel bedrijven interessant om een heel wagenpark te laten ‘wrappen’ in plaats van over te laten spuiten. Het is goedkoper, de lak blijft beschermd en bij een bedrijfsovername of huisstijl wijzigingen hoeft geen nieuw wagenpark aangeschaft te worden.

Car wrapping voor particulieren

Car wrapping kunnen wij ook uitvoeren voor particulieren. Wilt u uw auto een iets andere uitstraling geven, maar is overspuiten u te duur? Laat uw auto inpakken met folie d.m.v. car wrapping. Naast een exclusieve uitstraling, beschermt de folie uiteraard ook de lak, waardoor de auto minder waarde verliest als u de auto op den duur besluit te verkopen.

Condities

Voorwaarden bij car wrapping:

 • Het voertuig dient gewassen te zijn en vrij van vet, vliegjes, teer, vogelpoep e.d. Extra schoonmaakwerkzaamheden worden gefactureerd. In overleg kunnen wij de auto voor u (laten) reinigen.
 • Het voertuig mag niet voorzien zijn van wax, siliconen of andere middelen om de lak te beschermen, deze middelen kunnen tijdens het vetvrij maken achterblijven en voor problemen zorgen na verloop van tijd, de wrap kan op punten dan losraken!
 • Aangeleverd materiaal wordt niet geplakt. Wij maken uitsluitend gebruik van onze eigen hoogwaardige materialen.
 • Auto’s en bedrijfswagens met lakschade en na schade herstelde auto’s beplakken wij uitsluitend op eigen risico van de opdrachtgever.
 • Auto’s en bedrijfswagens ouder dan 3 jaar worden uitsluitend op eigen risico van de opdrachtgever beplakt.
 • Auto’s en bedrijfswagens die in het verleden voorzien zijn geweest van belettering, beplakken wij uitsluitend op eigen risico van de opdrachtgever.
 • Komt er iets los… direct na constatering melden! Als er meerdere dagen overheen gaan kan het zijn dat het niet meer te herstellen is en het steeds verder gaat. Geen dagen, weken of maanden mee wachten!

Mogelijkheden

Wij werken uitsluitend met de beste producten en technieken die er op de markt zijn. Om deze reden werken wij uitsluitend met de merken 3M en Avery. Beide merken hebben een breed scala aan folies in verschillende kleuren.

Nieuwe aanschaf

of laat je je voertuig regelmatig poetsen?

Wil je gaan wrappen… het voertuig mag niet gepoetst zijn, laat je dit regelmatig doen, laat dat bedrijf dan alle toegepaste poetsmiddelen van alle gelakte delen verwijderen die gewrapt moeten worden! Wij kunnen zelf niet het gehele voertuig grondig reinigen. Daar zijn gespecialiseerde poets of detailing bedrijven voor.

Zorg bij aanschaf van een ander voertuig dat ze die absoluut niet poetsen!!! Tuurlijk wil een verkopende partij het voertuig graag laten glanzen, maar dit is funest als je een voertuig wil laten wrappen! Is het voertuig wel gepoetst zal het voertuig eerst elders goed gereinigd moeten worden.

Siliconen en andere poetsmiddelen kunnen de lijmhechting verstoren en de wrap zal dan op die plaatsen loslaten, dit kan al op korte termijn zijn maar ook langer duren afhankelijk van wat er op de lak aangebracht is en is er sprake van lakherstel. Dit kunnen wij niet merken helaas tijdens het wrappen zelf als de folie strak aangebracht kon worden en het laat later pas los kunnen we hier weinig aan veranderen. Laat een voertuig voor u die brengt altijd eerst goed reinigen anders is het op uw eigen risico.

Schadeherstel let daar ook goed op, indien dat aanwezig is kan de hechting van lijmen ook verstoord worden, al hecht de lijm wel aan de ondergrond kan de folie alsnog afgestoten worden. Wij zijn geen schadeherstellers en zullen dan ook niet alles direct kunnen zien, echter kunnenw e dit pas opmerken tijdens het wrappen en dus het aanbrengen van de laag folie op het lakwerk dat dit anders reageert. Indien overgespoten delen niet 100% glad zijn en er kleine puntjes of een haartje of wat dan ook in de lak aanwezig is zal dit met een laagje folie uitvergroot worden!

Voertuigen die aan stoffen blootgesteld hebben gestaan die er slechts tegen gewaaid kunnen zijn, bouwstoffen bijvoorbeeld die tijdens het bouwen en verbouwen gebruikt worden kunnen op lakken inwerken ook al waait het er dus slechts tegen aan. Vermijd dit soort 2de hands bussen.

Zie condities…

OFFERTE AANVRAGEN

  SIGNING

  Een greep uit onze gerealiseerde opdrachten.

  iPhone

  EEN CARWRAP LATEN UITVOEREN?

  We hebben ruim 15 jaar kennis en ervaring

  Bel: +31(0)6-26724311

  We komen graag met jou in contact.