Domeinnaam verhuizen en opzeggen webhosting

Hosting en domeinnamen verhuizen moeilijk? Niet bij RKDesigns! Met ons verhuisstappenplan is uw domeinnaam makkelijk om te zetten naar ons. Heeft u vragen over de verhuis procedure? U kunt ons met betrekking tot dit onderwerp alleen bereiken via info@RKDesigns.nl

1. Opzeggen bij je huidige provider

Het opzeggen van uw huidige hostingpakket en domeinnaam/domeinnamen dient u zelf ten alle tijde te doen bij uw huidige provider. Benoem elke dienst afzonderlijk, ofwel als het hosting betreft benoem de hosting, als het om een domeinnaam gaat benoem die domeinnaam en als het er meerdere zijn benoem ze allemaal, zodat je altijd aan kunt tonen om welke diensten het exact gaat die je op wil zeggen anders kan het zijn dat je facturen blijft ontvangen, zelfs al is een domeinnaam al verhuisd! Providers hebben een schriftelijke opzegging nodig. Veel hostingproviders hanteren een opzegtermijn van een tot drie maanden. Dit is verschillend per provider, maar van belang is dat u op tijd kenbaar maakt aan uw huidige hostingprovider dat u voornemens heeft om uw domeinnaam naar RKDesigns te verhuizen. Vraag een schriftelijke of digitale bevestiging van uw opzegging voor uw eigen administratie. Slechts middels een schriftelijke opzegging kunt u de code van het domein of van de domeinnamen die u opgezegd heeft opvragen waarna de domeinnamen verhuisd kunnen worden. Zorg eveneens dat u geen openstaande vorderingen heeft bij uw huidige provider. – Het opzeggen geldt eveneens dat dat schriftelijk dient te geschieden als u diensten bij RKDesigns wilt beeindigen. –

2. Voorbereiding tot het verhuizen van je domeinnaam

Om je domeinnaam naar RKDesigns te kunnen verhuizen dient u een aantal stappen te controleren en eventueel door je huidige hostingprovider aan te laten passen. De volgende punten dient u te verifiëren alvorens u de verhuizing bij RKDesigns in gaat dienen:

1. Controleer of de domeinnaam op uw eigen naam staat en of uw e-mail adres nog recent is daar het e-mailadres gebruikt moet kunnen worden voor uw opzegging waarmee het domein geregistreerd is. U kunt dit voor een .nl-domeinnaam doen op www.sidn.nl, voor een .be-domeinnaam op www.dns.be, voor een .eu-domeinnaam op www.eurid.eu en voor alle overige extensies via www.whois.sc.
2. Indien uw e-mail adres of overige contactgegevens onjuist zijn, laat dit dan aanpassen door uw huidige hostingprovider alvorens u het domein naar RKDesigns verhuisd om in de toekomst problemen te voorkomen.

Verder zijn de volgende punten van belang:

3. Bij een .nl-domeinnaam dient u bij de vorige provider na uw schriftelijke opzegging van het abonnement een verhuiscode op te vragen, een zogeheten token. Uw huidige provider kan deze verstrekken. Na het indienen van de verhuizing met de token, zal de verhuizing direct gestart worden.
4. Bij een .be- en .eu-domeinnaam ontvangt u na het indienen van de verhuizing een e-mail welke die u te bevestigen.
5. Bij een .com-domein en overige extensies dient u een verhuiscode (EPP code) op te vragen bij uw vorige provider en dient u de verhuizing per e-mail te bevestigen.

3. Start de verhuizing bij RKDesigns!

Na het doorlopen van bovenstaande stappen dient u uw verzoek in om de domeinnaam te verhuizen en wij zorgen er voor dat wij uw domeinnaam verhuizing direct starten zodra we uw mail met het verzoek met bijbehorende code hebben ontvangen en gelezen.

ps. wilt u verhuizen van RKDesigns elders heen dan geldt bovenstaande uiteraard ook als stappenplan om uw domeinnaam of domeinnamen te verhuizen.