Marketing communicatie

Marketing communicatie

Weegbree 92
5684 JH Best

+31(0)6-26724311
Tijdens openingstijden

info@rkdesigns.nl
24/7 per mail bereikbaar

Marketing communicatie

Marketing communicatie betreft de manier van communiceren naar klanten en prospecten. Marketing communicatie is niets anders dan alle tools, waarmee u extern (en intern) communiceert, op elkaar afstemmen. Een duidelijke, consistente, geloofwaardige en competitieve boodschap over de producten en organisatie is daarin essentieel, úw corporate identity managment.

Marketing of communicatie?

Waar ligt nu de scheidslijn tussen marketing en communicatie? Binnen ons vak wordt marketing en communicatie altijd door elkaar gebruikt of is er overlap in het gebruik van de termen.

Marketing (en communicatie)

Marketing is het bedenken van de manier waarop u een product of dienst verkoopt, danwel in de markt zet. De bekende 5 P’s zijn daarin cruciaal: Product – Prijs – Plaats (Distrubutie), Promotie en Personeel:

 • Product
  Dit is het product of uw dienst dat uw bedrijf aanbiedt. Garantie, verpakking, imago, assortiment en service spelen daarin een belangrijke rol
 • Prijs
  De prijs bepalen is cruciaal bij het in de markt zetten van producten en diensten. Kostprijs, de concurrentie of substituten zijn factoren die daarin meespelen. Uzelf uit de markt prijzen is een grote valkuil. Een te hoge prijs schrikt af, maar een te lage houdt ook weer mensen op afstand en een weinig winst. Daarentegen kan een lage prijs op de lange termijn wel weer voor een grote omzet zorgen.
 • Plaats (Distributie)
  Hoe komt de klant aan uw producten of diensten? Dat is de essentiele vraag die u laatt nadenken over logistiek, distributie, transport, groothandel, detailhandel, verkkoopunten
 • Promotie
  Hoe weet de klant dat u producten en diensten verkoopt? Hierbij denkt u na over reclame maken, sponsoring, promoties, direct marketing, persoonlijke verkoop en public relations activiteiten, persberichten, enz.
 • Personeel
  Om bovengenoemde p’s goed aan te pakken heeft u geschikt personeel nodig dat achter uw producten en diensten staat en deze vanuit uw bedrijfsfilosofie aan de man brengen. Corporate branding en communication speelt daarin een grote rol.

(Marketing en) Communicatie

Communicatie is de markt vertellen dat u een prachtig product of dienst te bieden hebt. Communicatie is de uiteindelijke vertaling van uw marketingstrategie naar de markt. U maakt daarin gebruik van verschillende een strategieën: propositiemediamiddelen en doelgroep. Met tekstenbeeldmateriaalaudio- en videoproductiesmond-tot-mond-reclame of combinaties daarvan communiceert u. De communicatiedoelgroep verschilt daarin soms van de marketingdoelgroep. Dat is weer afhankelijk van de corporate identity die uw wil neerzetten.

De 5 B's

 • Behoefte
 • Beleving
 • Branding
 • Bereik
 • Binding

Indien u wel van de 5 P’s gehoord hebt maar de 5 B’s echter niet kent?! Neemt u dan contact met ons op!

OFFERTE AANVRAGEN

  iPhone

  MARKETING EN COMMUNICATIE

  We hebben ruim 15 jaar kennis en ervaring

  Bel: +31(0)6-26724311

  We komen graag met jou in contact.