Huisstijlhandboek

Huisstijlhandboek

Weegbree 92
5684 JH Best

+31(0)6-26724311
Tijdens openingstijden

info@rkdesigns.nl
24/7 per mail bereikbaar

Huisstijlhandboek

Een huisstijlhandboek is een boek met richtlijnen die betrekking hebben op de toepassing van een huisstijl. Een huisstijlhandboek is een corporate identity management tool dat wordt ingezet om een huisstijl op een correcte wijze binnen een organisatie te kunnen toepassen.

In een huisstijlhandboek staan uitingen, afspraken over en elementen van de huisstijl vastgelegd:

 • Betekenis van de naam
 • Uitleg van het beeldmerk
 • Toepassingsmogelijkheden in kleur en kleurcombinaties
 • Voorschriften kleurgebruik (pms-kleurnummers)
 • Maten en maatvoering
 • Toepassingen binnen het stramien
 • Instructies voor papiergebruik
 • Instructies voor typografie (onderdelen en posities)
 • Computersjablonen (MS Office e.d. (op cd-rom vastgelegd)

Huisstijlhandboek of huisstijlsite?

Een huisstijlhandboeken zijn veelal technisch en uitgebreid. Voor grote bedrijven is een uitgebreid huisstijlhandboek alles behalve praktisch. Voor zeer grote bedrijven loopt dit al snel op tot honderden pagina’s. Vandaar dat er steeds vaker een huisstijlsite wordt ingezet om een huisstijl te managen. RKDesigns kan voor u op aanvraag een huisstijlsite verzorgen. Het is een portaalsite waar u de volledige huisstijl inclusief de gebruiksvoorwaarden op kunt terugvinden.

Online huisstijlhandboek: huisstijlsite!

De online huisstijlsite loopt via een eigen site voor de gehele huisstijl. Via beveiligde pagina’s is het mogelijk uw huisstijl online beschikbaar te stellen. Daarin staat beschreven hoe u logo’s, kleuren, kleurcombinaties en opmaakposities volgens uw opgestelde richtlijnen kan gebruiken in uw communicatie. Logo’s en andere huisstijltoepassingen zijn onmiddellijk te downloaden. Dit is ook mogelijk voor MS Office templates en sjablonen, formulieren.

Online beeldbank

Naast het toepassen van een huisstijlsite of online huisstijlhandboek  behoort een online beeldbank tot de mogelijkheden. In een online beeldbank kunt u uiteraard al het beeldmateriaal wat toegepast is of kan worden binnen uw organisatie terug vinden.

Huisstijlbewaking met een huisstijlhandboek of huisstijlsite

Een huisstijlboek of huisstijlsite is van groot belang als u uw corporate identity in de hand wil houden. Corporate identity management houdt in dat er toezicht is op voorschriften voor kleurgebruik, beeldmerk, stramien, lettertypen en dergelijke worden nageleefd.

OFFERTE AANVRAGEN

  iPhone

  EEN HUISSTIJL HANDBOEK

  We hebben ruim 15 jaar kennis en ervaring

  Bel: +31(0)6-26724311

  We komen graag met jou in contact.